Rengöra gulnade köksluckor

firma

Kontakt

08-760 66 11

Storgatan 104B

171 55 Solna

Öppettider

Måndag 08:00 - 17:00
Tisdag 08:00 - 17:00
Onsdag 08:00 - 17:00
Torsdag 08:00 - 17:00
Fredag 08:00 - 17:00
LördagStängd
SöndagStängd

Våra Städtjänster

Hemstädning

Kontorsstädning

Storstädning

Flyttstädning

En gångs städning

Återkommande städning

Effektiva metoder för att rengöra gulnade köksluckor

Att rengöra gulnade köksluckor kan vara en utmaning, men här är några steg för att hjälpa dig att få dem att se fräscha och rena ut igen:

 1. Förbered en rengöringslösning: Blanda en del ättika med två delar vatten i en sprayflaska. Om du vill kan du också tillsätta några droppar diskmedel för att förstärka rengöringseffekten.
 2. Ta bort smuts och damm: Innan du applicerar rengöringslösningen, torka av köksluckorna med en torr mikrofiberduk för att ta bort löst smuts och damm.
 3. Spraya rengöringslösningen: Spraya rengöringslösningen jämnt över köksluckans yta. Låt lösningen verka i några minuter så att den kan lösa upp smuts och fett.
 4. Skrubba köksluckorna: Använd en mjuk borste eller en svamp för att försiktigt skrubba köksluckornas yta. Var extra noggrann med områden som är särskilt smutsiga eller gulnade.
 5. Torka av rengöringslösningen: Använd en fuktig mikrofiberduk för att torka av rengöringslösningen från köksluckorna. Se till att du får bort allt smuts och fett.
 6. Skölj och torka: Skölj mikrofiberduken i rent vatten och torka av köksluckorna igen för att avlägsna eventuella rengöringsmedelsrester. Använd en torr mikrofiberduk för att torka köksluckorna helt torra.
 7. Upprepa vid behov: Om köksluckorna fortfarande är gulnade eller smutsiga efter den första rengöringsomgången, upprepa processen tills du är nöjd med resultatet.
 8. Underhåll regelbundet: För att förhindra att köksluckorna blir gulnade och smutsiga igen, rengör dem regelbundet och se till att köket är välventilerat för att minska fukt och mögel.
 9. Du kan lära dig mer om Rengöra matta köksluckor.

Observera att om köksluckorna är väldigt gulnade kan det vara nödvändigt att överväga att måla om dem eller byta ut dem helt och hållet.

Rengöra gulnade köksluckor – Stockholmsstädfirma

Hur man ta bort fett från köksluckor:

Att ta bort fett från köksluckor kan göras på flera sätt. Här är några effektiva metoder:

 1. Använd diskmedel och varmt vatten:
 • Blanda några droppar diskmedel i en skål med varmt vatten.
 • Doppa en mjuk svamp eller trasa i lösningen och torka av köksluckorna.
 • Skölj trasan eller svampen regelbundet i lösningen för att avlägsna smuts och fett.
 • Torka av köksluckorna med en ren, fuktig trasa för att ta bort eventuella rengöringsmedelsrester.
 • Använd en torr trasa för att torka köksluckorna helt torra.
 1. Använd en ättiksbaserad rengöringslösning:
 • Blanda en del vit ättika med två delar vatten i en sprayflaska.
 • Tillsätt några droppar diskmedel för extra rengöringskraft.
 • Spraya lösningen på köksluckorna och låt den verka i några minuter.
 • Skrubba försiktigt med en mjuk svamp eller trasa för att lösa upp fettet.
 • Torka av med en fuktig trasa och torka sedan torrt med en ren trasa.
 1. Använd bakpulver och vatten:
 • Blanda bakpulver och vatten för att skapa en tjock pasta.
 • Applicera pastan på köksluckorna och låt den verka i 10-15 minuter.
 • Skrubba med en mjuk svamp eller trasa för att ta bort fettet.
 • Skölj av med en fuktig trasa och torka torrt med en ren trasa.
 1. Använd en fettlösande rengöringsprodukt:
 • Välj en fettlösande rengöringsprodukt som är lämplig för dina köksluckors material.
 • Följ anvisningarna på förpackningen för att applicera och använda produkten på dina köksluckor.
 • Torka av rengöringsmedlet med en fuktig trasa och torka sedan torrt med en ren trasa.

Kom ihåg att underhålla dina köksluckor regelbundet genom att rengöra dem och se till att ditt kök är välventilerat för att minska uppkomsten av fett och smuts.

  Rengöra diskmaskin

  • Fyll en kopp med vinäger.
  • Placera koppen på det översta stället i den tomma diskmaskinen.
  • Kör diskmaskinen på den hetaste, längsta programmet. Detta kommer att desinficera och lossa mat och tvålskum.

  Rengöra mikrovågsugn

  • Fyll en mikrovågsugnen skål med vatten och placera den i mikrovågsugnen.
  • Värm utan lock tills vattnet börjar koka.
  • Den påbakade maten ska nu lossas så att du enkelt kan torka rent ytan, Stockholmsstädfirma rengöra gulnade köksluckor.

  Rengöra tvättmaskin

  • Rengör tvättmedelsfacket
  • Rengör filtret
  • Rengör trumman
  • Förhindra dålig lukt
  • Rengör dörrtätningen

  Rengöring köksfläkt

  • Ta bort filtren, med hjälp av tillverkarens manual, och blötlägga dem i minst tio minuter med varmt tvålvatten innan du skrubbar med en icke-nötande borste.
  • När de är helt torkade, lägg in dem igen rengöra gulnade köksluckor
  rengöra gulnade köksluckor – Städfirma av högkvaliè

  Hällrengöring:

  Hällrengöring handlar om att rengöra och underhålla spishällen i ditt kök. Beroende på vilken typ av häll du har (induktionshäll, keramikhäll eller gashäll) kan rengöringsmetoderna variera något. Här är några grundläggande steg för att rengöra de vanligaste typerna av spishällar:

  1. Keramikhäll och induktionshäll: a. Stäng av hällen och låt den svalna helt innan du börjar rengöra den. b. Torka av hällen med en fuktig trasa eller svamp för att ta bort löst smuts och damm. c. Använd en speciell rengöringskräm för keramik- eller induktionshällar och applicera enligt tillverkarens instruktioner. Vanligtvis behöver du bara använda en liten mängd kräm. d. Använd en mjuk svamp eller trasa för att arbeta in rengöringskrämen på hällens yta i cirkulära rörelser. e. Torka av rengöringskrämen med en fuktig trasa eller svamp och se till att få bort alla rester. f. Torka torrt med en ren mikrofiberduk för att undvika ränder och fläckar.
  2. Gashäll: a. Stäng av gashällen och låt den svalna helt innan du börjar rengöra den. b. Ta bort brännarna och eventuella löstagbara delar såsom lock och galler. Sänk ner dem i varmt vatten blandat med några droppar diskmedel och låt dem ligga där medan du rengör resten av hällen. c. Torka av hällens yta med en fuktig trasa eller svamp för att ta bort löst smuts och damm. d. Använd en lösning av varmt vatten och diskmedel för att rengöra hällens yta, och skrubba försiktigt med en mjuk svamp eller trasa. e. Om det finns envisa fläckar, kan du använda en gammal tandborste för att skrubba dem försiktigt. f. Skölj av de löstagbara delarna som legat i diskmedelslösningen och skrubba dem vid behov. Skölj ordentligt och torka dem torra innan du sätter tillbaka dem på hällen. g. Torka av hällen med en fuktig trasa eller svamp för att ta bort rengöringsmedelsrester och torka sedan torrt med en ren mikrofiberduk.
  Läs också:  Rengöra ugn med såpa

  För att underhålla din spishäll och förhindra att den blir alltför smutsig, rengör den regelbundet och torka av den efter varje användning för att förhindra ansamling av smuts och fett.

  Rengöra köksluckor med olja:

  Att rengöra köksluckor med olja kan vara en effektiv metod för att avlägsna smuts, fett och damm, särskilt om dina luckor är i trä eller har en yta som kan gynnas av oljan. Här är hur du kan göra det:

  1. Välj rätt olja: Använd en olja som är lämplig för att rengöra och underhålla träytor, såsom linfröolja, mineralolja eller kokosolja. Undvik matoljor, eftersom de kan bli klibbiga och härskna över tid.
  2. Rengör ytan: Innan du applicerar oljan, torka av köksluckorna med en torr mikrofiberduk för att ta bort löst smuts och damm.
  3. Blanda olja och rengöringsmedel: Om det finns mycket fett och smuts på köksluckorna, kan du blanda några droppar diskmedel med oljan för att skapa en effektiv rengöringslösning. Om du bara vill ge dina köksluckor en snabb uppfräschning, kan du använda oljan utan diskmedel.
  4. Applicera oljeblandningen: Använd en mjuk trasa eller en icke-slipande svamp för att applicera oljeblandningen på köksluckorna. Arbeta i små sektioner och gnid in oljeblandningen i cirkulära rörelser.
  5. Torka bort överskottsolja: Använd en ren mikrofiberduk för att torka bort överskottsolja och rengöringsmedelsrester från köksluckorna. Detta hjälper också till att polera ytan och ge den en fin glans.
  6. Upprepa vid behov: Om det finns envisa fläckar eller områden med mycket fett, upprepa processen tills du är nöjd med resultatet.
  7. Underhåll regelbundet: För att hålla dina köksluckor i gott skick och förhindra uppkomsten av fett och smuts, rengör och olja dem regelbundet, särskilt om de är i trä.

  Kom ihåg att alltid prova oljan på ett diskret område innan du använder den på hela ytan, för att säkerställa att den inte skadar eller missfärgar materialet.

  En städfirma i hela Stockholm

  Våra städ procedurer är utformade för att skapa en renare miljö för dig och din familj eller för ditt kontor. Vi har utfört städtjänster till tusentals kunder för privatpersoner såsom företag i Stockholm och vill att du ska veta att du kan fortsätta att lita på att vi går utöver för att ge dig en bekymmersfri, förstklassig städservice varje gång rengöra gulnade köksluckor.

  Att ta hand om ditt hem eller kontor är det vi är bäst på. Vi är övertygade om att ett hälsosamt hem är ett rent hem!

  Läs också:  Rengöring spishäll bäst i test

  Stockholmsstädfirma har åtagit sig att skapa en ren och hälsosam miljö för dig och din familj, hemma eller på arbetsplatsen. Utöver vår exceptionella rutin städning finns också desinfektions tjänster tillgängliga för ditt hem för att säkerställa din familjs välbefinnande.

  Våra tjänster

  • Hemstädning
  • Kontorsstädning
  • Flyttstädning
  • Engångsstädning
  • Återkommande städning
  • Fönsterputs
  • Rengöring

  Varför anlita en städfirma?

  Ibland händer det bara saker och ting hemma: ett spill på mattan, husdjursskit och det vanliga slitaget i vardagen. Dessa saker tar ut sin rätt på golvet, fönster och skåp. Ibland behöver du en djupare städning än vad du själv kan göra, och då är det en städfirma som kan tillhandahålla tunga städtjänster.

  rengöra gulnade köksluckor
  rengöra gulnade köksluckor – Stockholm
  rengöra gulnade köksluckor
  rengöra gulnade köksluckor – Stockholm Städfirma

  Flyttstäd pris-Hemstädning pris

  Kontorsstädning behövs då och då för att hålla kontoret rent och fräscht. En hemstädning behövs också när man t.ex. inte orkar med städningen eller kanske inte har tid för det.

  Priset för hemstädning påverkas av några faktor:

  • Vilken tid under året du bokar städningen
  • Vid bokning av speciella behov eller önskemål
  • Hur långt du bor från städfirman
  • Är arbetet baserat på timkostnad eller fastpris
  • Timkostnad
  • Hur stort du bor

  Man kan sänka städkostnader genom några andra faktor:

  • Boka alltid en provstädning om det är möjligt
  • Minska arbetstimmarna genom att plocka undan innan städningen
  • Boka inte direkt, jämför städfirmor
  • Alltid be om RUT avdrag vid bokning av städtjänst
  • Kom ihåg att jämföra städfirmor för att får bästa pris

  Här kommer ett pris exempel

  Exemplet är baserad på en bostad på 70 kvm. En grundläggande städning utförs i exemplet, och ett städtillfälle är ca. 3 timmar rengöra gulnade köksluckor. Alla städningspriser nedan är efter skattereduktionen och per månad:

  • En städning per månad: 700 – 1000 kr
  • En städning per vecka: 2000 – 3000 kr
  • En städning varannan vecka: 1500 – 2000 kr

  Flyttstädning i Stocklholm

  Nu när det är dags att flytta ut och alla rum är tomma (eller nästan tomma) är det dags att få ditt hem eller din lägenhet att se ännu bättre ut än när du först flyttade in. Nästan alla hyresvärdar kräver en flyttstädning vid utflyttning, men inte alla orkar städa när man redan är energilös efter packningen och uppackningen. Gör man ingen flyttstädning eller om flyttstädningen blir ej godkänd så riskerar man att få en hög faktura från hyresvärden i efterhand.

  Stockholmsstädfirma erbjuder flyttstädning av världsklass för att underlätta övergången till din nya bostad. Oavsett om du behöver hela huset städat eller bara vissa saker på din checklista, är våra professionella städare redo att hjälpa till.

  Tjänster som ingår i vår flyttstädning?

  En flyttstädning kan vara jobbig även om man är van att städa själv hemma. Flyttstädningen är mycket krävande och man kanske får den inte godkänd och då en ny städning behöver göras. Ta hand om din nya bostad där du flyttade in och anlita en städfirma som garanterar att flyttstädningen blir godkänd rengöra gulnade köksluckor.

  Flyttstädning tjänster:

  • Dammsuga
  • Sopa golv
  • Torka av golvlister
  • Rengöra dusch och badkar
  • Rengöra toaletten-/er
  • Rengöring av handfat och avlopp
  • Rengöring av vitvaror
  • Damma av allt rengöra gulnade köksluckor
  rengöra gulnade köksluckor
  rengöra gulnade köksluckor – Boka städning idag
  rengöra gulnade köksluckor
  rengöra gulnade köksluckor – Bästa städtjänster

  Hemstädning

  rengöra gulnade köksluckor

  Varje bostad, oavsett om den är en villa, ett hus eller en lägenhet, förtjänar en grundlig städning som du kan se och känna.

  Som bostadsägare, hyresgäst eller företag förstår vi att du/ni har ett antal saker på din växande att-göra-lista. Vi tycker inte heller att det ska vara något du måste hantera på egen hand att städa och hålla bostaden ren och fräsch. Slösa inte din dyrbara tid på att sopa, skura och moppa, spendera den istället på att koppla av och låt oss ta hand om städningen på ett professionellt sätt.

  Vad ingår i vår städning?

  Köket

  • Torka av diskbänk och andra ytor
  • Rengöring av skåp
  • Vitvaror
  • Ta ut sopor
  • Dammsugning och torka av golv
  • Handfat och kran
  • Damma och torka av hyllor

  Badrum

  • Toalett städning
  • Dusch rengöring
  • Rengöring av handfat, bad och avlopp
  • Rengöring av golv och väggar
  • Ta ut sopor
  • Rengöring av skåp
  • Torka av spegel

  Vardagsrum

  • Dammsugning
  • Sopa och torka av golv
  • Dammsuga soffa och fotölj
  • Torka av tv
  • Rengöra skåp
  • Damma och torka av hyllor
  Läs också:  Ättiksprit rengöring

  Sovrum

  • Sopa golv
  • Rengöra alla skåp och hyllor
  • Torka av spegel
  • Torka av sängbord

  Städhjälp

  Du lägger förmodligen mer tid på att städa din bostad än vad du lägger för tid på något annat, så varför inte göra det roligt och enkelt? Med hjälp av en städfirma kan du skära ner på din städtid och piffa till med självförtroende. Oavsett om du letar efter de senaste hemstädning tipsen, råd för att rengöra dina mest älskade saker och ting eller hjälp med att avgöra när du ska anlita en städfirma nära dig, så har vi dig täckt.

  Våra städare kan städa områden i ditt hus eller ditt företag som de flesta städare från andra städfirmor vanligtvis inte kan nå. De kan ta sig bakom vitvaror, in i springorna och hörnen och upp i taket för att få varenda tum av din fastighet att se så bra ut som möjligt. Du kanske kan städa mycket av din fastighet, men hur är det med dessa svåråtkomliga platser? Du kan anstränga ryggen genom att försöka skrubba högt på väggarna eller försöka nå taket. Våra refererade städare har utrustningen och erfarenheten att städa dessa ur vägen och för att få varenda del av din fastighet att se fantastisk ut.

  Våra erfarna städare kan städa under dina möbler, inne i ugnen, bakom kylen, inne i frysen, högt uppe vid gardinstängerna och längs vägglisterna. De kan få allt, ta bort damm och skapa en renare miljö som andas bättre för dig och din familj rengöra gulnade köksluckor.

  Städtips – Städa själv

  I och med att man ha familj, barn, vänner, arbete mm. blir städningen ofta på hugget. Här är en checklistan för daglig städning som hjälper dig att hålla koll på saker och ting så att du inte behöver spendera timmar med din nästa självstädning. Checklistan kan följas dagligen eller veckovis:

  Köket

  • Diska eller lägg disken i diskmaskinen
  • Ta ut sopor
  • Dammsuga golv
  • Rengöra vitvaror som du har använt

  Badrum

  • Lägg tvätten i tvättmaskinen
  • Rengöra toaletten
  • Rengöra handfat
  • Torka av spegel
  • Torka av golv

  Vardagsrum

  • Städa runt i rummet, ta bort alla oanvända föremål
  • Damma av ytor och tv
  • Dammsuga golv
  rengöra gulnade köksluckor
  rengöra gulnade köksluckor – Hem och flyttstädning
  rengöra gulnade köksluckor
  rengöra gulnade köksluckor – Bästa städtjänster i Stockholm

  Städ och Fönsterputs

  Ditt hektiska liv lämnar inte alltid tid över för att noggrant städa ditt hus från topp till botten varje vecka – eller till och med varje månad. Fönsterputs kan vara en av de uppgifter som du har svårt att få till regelbundet. Du kanske ser de där fläckarna på fönstren, men tiden rinner iväg och ytterligare en dag går med smutsiga fönster i hela huset. Med Stockholmsstädfirma kan du se klart igen!

  Vi är ett städfirma som erbjuder speciella städtjänster som är utformade för att säkerställa skönheten i din bostad. Våra fönsterputs tjänster kommer att få ditt hem att gnistra både ut- och inifrån. Med vår erfarenhet kan du lita på att vi har lämnar bakom oss en gnistrande bostad.

  Gör det själv – Fönsterputs tips

  • Förbered rätt verktyg:
   • En skrapa
   • En svamp
   • En hink
   • Diskmedel
   • Luddfria trasor
   • En stege
  • Skrubba fönsterglaset
  • Rengöra kanterna
  • Skrapa över toppen sedan torka rent skrapan
  • Fortsätt skrapa nedåt
  • Torka av överflödigt vatten

  RUT Avdrag

  Vad är rut avdrag?

  RUT är en förkortning av rengöring, underhåll och tvätt. Du som privatperson har enligt svensk lag rätt till 50% avdrag på arbetskostnaderna vid bokning av hushållsnära tjänster.

  Städning och RUT avdrag

  Hushållsnära tjänster innebär bland annat städning tjänster hemma hos dig. Det spelar ingen roll om du äger eller hyr bostaden rengöra gulnade köksluckor. Hemstädning och flyttstädning ingår dock i kategorin hushållsnära tjänster.

  Hur mycket är rutavdraget?

  RUT avdrag är 50% av arbetskostnaderna vi en utförd tjänst inom hushållsnära tjänsternas kategori. En privatperson får som max 50 000 kronor per år.

  Hur ansöker jag om RUT avdrag?

  Städfirmorna brukar sköta den delen som gäller rut avdrag när du bokar en tjänst. Fråga alltid om rut avdrag och hur det fungerar när du bokar hemstädning. Stockholmsstädfirma tar hand om det!

  Vilka krav gäller för RUT avdrag?

  • Du är 18 år eller äldre
  • Du betalar skatt
  • Du ska vara folkbokförd i bostaden där städningen sker rengöra gulnade köksluckor
  rengöra gulnade köksluckor
  rengöra gulnade köksluckor – Städtjänster i Stockholm